Choć na co dzień nie stronimy od kuchni włoskiej, francuskiej, węgierskiej czy wietnamskiej, każdy z nas ma od czasu do czasu ochotę na polskie specjały. Rodzime dania to także świetny pomysł na wszelkie uroczystości rodzinne czy spotkania w ważnym gronie. Niestety, samemu nie zawsze łatwo jest przygotować aromatyczne potrawy – brakuje na to czasu lub umiejętności. Na szczęście są miejsca, gdzie kuchnia polska jest na pierwszym miejscu.
Warszawa pełna polskiego aromatu
Warszawa, serce Polski, to miejsce, gdzie znaleźć można restauracje serwujące tradycyjne polskie dania. Wśród nich wyróżnia się lokal U Fukiera – zarówno pod względem historii (jego tradycyjne sięgają początku XVI wieku!), jak i jakości. Nad menu czuwa bowiem znana wszystkim z telewizji Magda Gessler. Zadbała ona o to, aby serwowane dania były zgodne z polską tradycją, aromatyczne i smaczne. W czasie przygotowywania posiłków kuchnia bazuje na świeżych i lokalnych produktach, a zapach dań sprawia, że żołądek zaczyna głośniej domagać się pożywienia.
U Fukiera – miejsce dla każdego
Restauracje Magdy Gessler w Warszawie wyróżniają się nienaganną jakością usługi oraz dań. U Fukiera to miejsca dla każdego – pana, który szuka smaków dzieciństwa, ludzi młodych, którzy wracają do korzeni, czy obcokrajowców, którzy chcą zasmakować polskiej kuchni. Istnieje możliwość zakupów dań na wynos, co pozwala uświetnić każdą imprezę rodzinną. Wielobarwne menu sprawia z kolei, ze każdy znajdzie idealne dla siebie danie, nawet osoby niejedzące mięsa. Tradycyjna kuchnia polska ma wiele oblicz. To śledź w oleju, tatar w polędwicy czy kozie sery. To także smaczne zupy jak rosół czy barszcz czerwony. To pierogi, placki ziemniaczane i zdrowe sałatki. Wszystkie te dania zamówić można U Fukiera. Wnętrze restauracji ma niepowtarzalny klimat, gdzie poczuć można artystycznego ducha oraz znamię historii. Można także liczyć na profesjonalną i nienaganną obsługę oraz prawdziwą ucztę, która uruchomi wiele wspomnień, wrażeń i przeżyć.
Warszawa to idealne miejsce, aby posmakować tradycyjnej kuchni polskiej. Nasze zwyczaje jedzeniowe uległy w ostatnich latach zmianom. Często jemy w biegu, nie rozkoszujemy się jedzeniem, bazujemy na prostych przepisach. Warto od czasu do czasu jednak się zatrzymać i postawić na polskie dania. Dokładnie takie, jakie serwowała nam mama lub babcia. Wszystkie te smaki wciąż czekają w restauracji U Fukiera gdzie na nowo zachwycić można się bogactwem, różnorodnością oraz smakiem rodzimej kuchni.
- Inwestowanie w mieszkania na wynajem – kluczowe kroki i wskazówki - 25 września 2023
- Domki nad morzem w Ustce – raj na wybrzeżu Bałtyku - 20 września 2023
- Jak przechowywać i organizować narzędzia ogrodowe — porady dla zapewnienia porządku - 20 września 2023